Районният съд в Кюстендил определи наказание лишаване от свобода за

...
Районният съд в Кюстендил определи наказание лишаване от свобода за
Коментари Харесай

Условна присъда за бой с полицаи за сина на бившия кмет на Панагюрище

Районният съд в Кюстендил дефинира наказване " отнемане от независимост " за период от осем месеца, осъществяването на което се отсрочва за изпитателен период от три години, във връзка с сина на някогашния кмет на Панагюрище, който се призна за отговорен, за причиняване на лека телесна щета на трима чиновници на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил. Съдът утвърди съглашението, реализирано сред Районна прокуратура и отбраната, оповестиха от съда.

Подсъдимият се признава за отговорен в това, че през април 2022 година, в с. Ломница, община Кюстендил, е предизвикал леки телесни повреди на трима полицейски чиновници от състава на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил, при осъществяване на службата им.



Разноски по делото в размер на 1756 лв. са присъдени на подсъдимия. Одобреното съглашение има последствията на влезнала в законна мощ присъда и не предстои на обжалване, показаха от съда.

Припомняме, че 22-годишния тогава Иван Белишки, наследник на някогашния кмет на Панагюрище Никола Белишки, беше упрекнат, че е наранил униформените при задържането му. Тримата служители на реда тогава са се отзовали на сигнал за съзнателно причиняване на пожар в непознат парцел – на сухи треви и ниска растителност в местността Ломски хълм, в землището на с. Ломница.



От автомобила на Белишки, паркиран наоколо до запаления терен, служителите на реда са иззели патрон и револвер, а при последвалите претършуване и изземване в къщата в с. Ломница, която е обитавал младия мъж, бяха открити и конфискувани два револвера, ловна пушка и над 400 патрона от друг диаметър. При задържането му тогава Белишки бил въоръжен с револвер и нож, и е оказал опозиция.

Младият мъж стана прочут с това, че на първото шествие в София в поддръжка на хората в Украйна изгори съветското знаме. Беше арестуван и откакто блъснал три автомобила и витрина в центъра на Панагюрище с джипа си. От съда през днешния ден споделиха, че младият мъж досега е неосъждан.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР