Районният съд в Горна Оряховица постанови 1000 лева глоба за

...
Районният съд в Горна Оряховица постанови 1000 лева глоба за
Коментари Харесай

1000 лева глоба за циганка, ударила с телефон в лицето фелдшерка

Районният съд в Горна Оряховица постанови 1000 лв. санкция за нападателката на фелдшерка от Спешна помощ в града. 35-годишната ромка Звезда Илиева дръзна да удари с телефон през лицето Наталия Армянова по време на дежурство на 21 януари. В злощастната нощ нападателната жена отишла с 5-месечното си болно бебе за обзор.

Прокуратурата я даде на съд с предложение за административна санкция, която можеше да бъде от 1000 лв. до 5000 лв.. Прокурорът по делото е изискал санкция от 2000 лв., само че съдът е отредил минималната поради разкаянието на дамата и чистото и правосъдно минало.

Звезда Илиева живеела със 140 лв. обществено майчинство и в съда се явила без юрист. Пред съда обвинената подчертала, че е блъснала здравното лице неумишлено, тъй като детето било болно и се разплакало.

Инцидентът обаче разгневи медицинските служащи в железничарския град, които всеобщо започнаха да подават оставки. След седмица обаче ги изтеглиха след заричане на здравния министър Кирил Ананиев, че ще бъде назначена денонощна жива защита в здравното заведение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР