Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под

...
Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение ,,Задържане под
Коментари Харесай

Вкарват в затвора дупничанин, нарушил заповед за защита на домашно насилие

Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение,,Задържане под стража “, във връзка с 49- годишен дупничанин, който е притеглен като обвинен за обир, закани за ликвидиране и несъблюдение на заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение, оповестиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Съдът, под председателството на арбитър Маргарита Алексиева почете настояването на Районна прокуратура – Кюстендил, за взимане на най- тежката мярка за неотклонение.

Б. Б. е притеглен като обвинен за това, че на 17.06.2023 година, на спирка за градски превоз в гр. Дупница е лишил непознати движими движимости – мобилен телефон, портмоне с персонална карта, документи и сумата от 200 лева, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ, както и за това, че се е заканил с ликвидиране на потърпевшата и двете й дъщери. Б. Б. е обвинен и по тази причина, че не е извършил заповед за незабавна отбрана, според която е длъжен да се въздържа от домашно принуждение по отношение на потърпевшата и му се не разрешава да я доближава на по- малко от 50 м.

Районен съд – Дупница намира, че с оглед характера на актуалното произвеждане, събрания доказателствен материал е задоволителен за образуване на обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъществяване на действията. Съдът смята, че в тази ситуация не съществува действителна заплаха обвинения да се укрие, поради съществуване на непрекъснат адрес, трудова ангажираност и липса на данни за укриване и препятстване на следствието.

Същевременно обаче съдът намира, че е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение, поради обремененото правосъдно минало на обвинения, видно от приложената по делото информация за съдимост, като следва да се има поради и, че се касае за тежки умишлени закононарушения срещу личността и собствеността, осъществени в изискванията на действителна цялост, представляващи усложнена незаконна активност.

Тази заплаха актуалната инстанция регистрира като такава, поради високата степен на социална заплаха на действията, на дееца и съответните условия – с оглед мястото, времето и метода на осъществяването им – в ранните часове на деня, във връзка с лице от женски пол и с изключителна смелост и свирепост.

Видно от гласните доказателствени средства, последните случаи на извършен физически и душевен тормоз от обвинения по отношение на потърпевшата са от началото на м. юни 2023 година макар издадената преди този момент заповед за незабавна отбрана против Б.Б. да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на потърпевшата, както и в възбрана да я доближава на по-малко от 50 метра.

Определението на районен съд – Дупница предстои на неотложно осъществяване, както и на обжалване и/или протестиране в 3- дневен период от през днешния ден, пред Окръжен съд – Кюстендил.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР