Районният съд в Бургас уважи искането на обвиняемия за лично

...
Районният съд в Бургас уважи искането на обвиняемия за лично
Коментари Харесай

Съдът разреши на Бенчо Бенчев да иде на преглед в Турция |

Районният съд в Бургас почете настояването на обвинения за персонално укривателство на несебърския необут Димитър Желязков-Митьо Очите и държане на огнестрелно оръжие Бенчо Бенчев да напусне страната, с цел да се лекува.

В случая не се касае за анулация на възбраната, а за овакантяване неведнъж рамките на България за прегледи в разнообразни лечебни заведения в Турция. Според правосъдния състав досега подсъдимият е посочил безупречно процесуално държание. Нито един път не е предизвикал отсрочване на делото и несъобразяване с предходните избрания на съда, с които краткотрайно на Бенчев е било разрешавано да напуща страната.

Магистратите взеха поради и събитието, че определенията на съда по предишни позволения лишава време, с цел да влязат в действие, и тези неудобства на подсъдимия към сегашния миг са към този момент несъответстващи и неоправдани. Съдът се солидализира със декларираното от бранителите, че подсъдимият не се е възползвал от предходното позволение да пътува до Турция, тъй като това е можело да стане причина за отсрочване на днешното правосъдно съвещание.

Районен съд – Бургас изслуша като очевидец водача на Бенчо Бенчев. 

По искане на отбраната ще бъдат позволени до разпит в качеството им на очевидци двама охранители на Бенчев и неговия наследник, който живее с татко си, в качеството му на ловджия, притежаващ позволение за носене на огнестрелно оръжие.

Държавното обвиняване не се опълчи на настояванията на юристите на Бенчев. В идващото съвещание ще бъдат изслушани и движимостите лица.

Определението на съда предстои на тъжба в 7-дневен период.

През септември 2018 година Българска социалистическа партия смъкна Бенчев от поста зам.-председател на Общинския съвет в Бургас. До покачване на обвинявания против зърнения предприемач се стигна, откакто през август 2018 година той бе арестуван в Истанбул дружно с още няколко души, сред които и Митьо Очите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР