Районният инспектор е фундамент на националната сигурност. Това заяви Румен

...
Районният инспектор е фундамент на националната сигурност. Това заяви Румен
Коментари Харесай

Румен Миланов: Районните управления да се отчитат пред обществото

Районният контрольор е пиедестал на националната сигурност . Това съобщи Румен Миланов, някогашен шеф на НСБОП и на БОРКОР пред bTV в коментар за защитата на дребните обитаеми места в страната. Няма страни със мощна национална сигурност и слаб областен полицейски контрольор, счита той.

Никой не става огромен нарушител от раз , огромните нарушители стартират от дребните нарушавания, безапелационен е Миланов.

Според него е вярно районните ръководства да се регистрират пред обществото - какъв брой закононарушения са разкрити, уточни още специалистът. По думите му е значимо да се реши по какъв начин ще се управляват обитаемоте места с частни охранителни компании . " Основен проблем е контактът на служителя на реда с жителя. Полицаят се образова 6 месеца и стартира да става подобен след 1-2 години. Сега ще назначим едни хора - пенсионери, и ще желаеме успеваемост ", сподели Миланов.

Как ще се събира информацията за незаконния контингент по селата , запита той. Според него е значимо по какъв начин ще се с ъбира и предава информацията за незаконния контингент и субективните връзки сред кмет и защита. Няма ли да има субективни връзки сред охранителна компания и кмет - да извършват и други задания, запита някогашният началник на спецполицаите.

" Не може да съпоставим служителя на реда с охранителя ", безапелационен бе Миланов. Как ще изпълним надзор върху обитаемоте места от частни компании, запита реторично той.

Припомняме, откакто на 2 март 2018 година пловдивски доктор простреля мъж , влезнал в гаража му, в обществото имаше няколко митинга с искане за разширение опцията за неизбежна самозащита и промени в Наказателния кодекс.
На съвещание на Министерския съвет от 7 март министър председателят Бойко Борисов подреди на вътрешния министър Валентин Радев и на правосъдния Цецка Цачева да уточняват текстовете за неизбежна защита.

Според Миланов би трябвало да се усили полицейското покритие . Преди да стане това е значимо да се изчистят функционалностите на районните инспектори. По думите му, тези инспектори " ги употребяваме за всичко ".

Припомняме, на 19 март 2018 година министър председателят Бойко Борисов изиска администрацията да бъде по-ангажирана със положението на пътищата . Той подреди да има камери и служители на реда във всяко село.

" Като си счупиш джантата и пукнеш гумата - да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през мозъка, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало - всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи - стоят, сигнализират. И тогава ще видите по какъв начин доста по-бързо ще стане ремонтът ", отсече министър председателят тогава.

Ден по-късно се оказа, че няма по какъв начин до всяка дупка да бъде подложен служител на реда или служител . " Няма по какъв начин на всяка дупка да има служител на реда . Но на всички места ще дадем наставления ", съобщи вътрешният министър Валентин Радев в Плевен.

Бившият началник на НСБОП предложи кварталните инспектори да имат коли - да са по-мобилни. " Искат се средства, да. Ако е значим проблем за какво тогава не изтеглим 1 милиард и по 5-6 млн. всяка година да даваме за сигурност ", предложи Миланов.

 В договорката ЧЕЗ и продавач и покупател не би трябвало да се регистрират, счита Караниколов
В договорката ЧЕЗ и продавач и покупател не би трябвало да се регистрират, счита Караниколов

Няма законов механизъм да наложи каквото и да е държание на " Инерком ", разяснява Пламен Христов от Воля

За Румен Миланов договорката за ЧЕЗ несъмнено е опасност за националната сигурност. Електроснабдяването е от голяма важност за националната сигурност. Някой задавал ли си е въпроса какъв брой информация се получава през електроконсумацията, запита Миланов.

Според него е цялостен парадокс страната да не е имала информация за тази съществена договорка сред две частни компании .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР