Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за държане

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за държане
Коментари Харесай

Съдят варненец за нелегална търговия с тютюн за пушене

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд мъж за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери. Среща с правораздаватаелнста система ще има 32-годишният Венцислав Д., който посредством друго лице държал акцизни артикули без бандерол в огромни размери.

Намереният и конфискуван тютюн за пушене без бандерол е на стойност 65 856 лв.. По закон акцизът на тази стока възлиза на близо 45 000 лв., осведомят от прокуратурата.

За водач за доставка на нарязан тютюн за пушене от Пловдив до Варна подсъдимият Венцислав наел Господин Г. Всеки курс се правил по избрана скица. Господин пътувал от Варна с лека кола, а в покрайнините на Пловдив го чакал пилотен автомобил, който го съпровождал до гористи местности. Там варненската кола била натоварвана с чували с тютюн. Със стоката и пилотния автомобил Господин се прибирал към Варна, като по пътя някои от чувалите били разтоварвани в други обитаеми места.

Последният курс до Пловдив и назад Господин направил на 10 януари тази година. Край Пловдив натоварил 35 чувала. До огромен хипермаркет в Бургас разтоварил 6 от тях. По пътя до Варна наетият водач бил съпровождан персонално от подсъдимия Венцислав. В село Приселци колата с тютюна била спряна за полицейска инспекция. Установени били наличните 29 чувала с тютюн, като тежестта на акцизната стока било 292,696 кг. Така по случая било формирано досъдебно произвеждане.

Предстои делото против 32-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане в Районния съд във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР