Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, измамил двама

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, измамил двама
Коментари Харесай

Съд за варненец, измамил двама с доставка на коли

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд мъж, измамил двама с доставка на коли. 24-годишният мъж с малко име Филип ще бъде съден за това, че въвел в подвеждане двама варненци, че ще им достави коли, като им предизвикал имотна щета, оповестиха от прокуратурата.

През ноември 2015 година в диалог с пострадалите подсъдимият разкрил, че чичо му внася коли от Италия. Колите се доставяли с автовоз, а Филип ги продавал на искащи да ги закупят. Двама варненци декларирали интерес да им бъдат доставени четири автомобила разнообразни марки, откакто подсъдимият им посочил няколко фотоси на коли. Доставката на колите трябвало да бъде във Варна на 12 ноември 2015 година, а кандидат-купувачите платили на Филип общо 28 000 лв..

След като автовозът с платените коли не дошъл на датата, купувачите посетили адреса на подсъдимия.Там попаднали на бащата на Филип, който им декларирал, че синът му ги е въвел в подвеждане и няма да получат никакви коли, защото чичото на Филип не се занимавал с импорт на коли.

След жалбите на двамата пострадали било формирано досъдебното произвеждане. Подсъдимият възстановил сумата от 10 500 лв..

Към момента на осъществяване на измамата Филип бил незает. Предстои делото против 24-годишния варненец да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР