Районната прокуратура в Свищов е постановила разследване във връзка с

...
Районната прокуратура в Свищов е постановила разследване във връзка с
Коментари Харесай

Смразяващи ФАКТИ за ужаса с жените в Свищов

Районната прокуратура в Свищов е постановила следствие по отношение на изнесена информация за изолирани в дома си лица, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката в дома на 66-годишна жена, която живее с двете си дъщери - на 43 и на 44 години, е осъществена от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Свищов и чиновници от Дирекция "Социално подкрепяне ". На мястото е участвал и екип от ЦСМП - Свищов. Проверката е направена след сигнал от съседи до полицията в Свищов, че майката държи дъщерите си заключени.

Пред проверяващите дамите са отказали да бъдат прегледани от доктор и са отрекли, че са държани срещу тяхната воля на съответния адрес.

По тях не са били установени забележими белези от физическо принуждение. Нямат персонален доктор, а обществената анкета е установила, че са "лица в риск ", се показва в известието от прокуратурата.

В общината не са постъпвали сигнали, че фамилията се нуждае от помощ, разяснява метът на Свищов Генчо Генчев. Той е посетил дома на дамите и е открил, че на този стадий те се нуждаят от подпомагане за актуализиране на адресната си регистрация и от помощ за възстановяване на битовите им условия.

Общината ще спомага дамите да бъдат включени в услугите, които предлага Общинския център за хора с увреждания и да им бъде отпусната парична помощ. Под управлението на прокуратурата по случая е формирано досъдебно произвеждане по член 181 от Наказателен кодекс, инспекцията продължава.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР