Районната прокуратура в Стара Загора повдигна в петък ново обвинение

...
Районната прокуратура в Стара Загора повдигна в петък ново обвинение
Коментари Харесай

Георги Георгиев вече е обвинен за шест заплахи за убийство срещу обезобразената жена от Стара Загора

Районната прокуратура в Стара Загора повдигна в петък ново обвиняване против 26-годишния Георги Георгиев за още четири закани с ликвидиране към 18-годишната Дебора. С него те стават общо шест.

Младата жена беше нападната в края на юни, в резултат на което влезе в болнца със строшен нос, счупена скула, 21 порезни рани, нанесени с макетен нож, и обръсната глава. Заподозреният Георгиев е бил арестуван, само че при започване на юли Окръжният съд в Стара Загора е отменил ареста му поради квалифицирането на закононарушението като „ лека телесна щета “.

След като казусът стана обществен, прокуратурата форсира следствието, а в неделя Георгиев беше още веднъж задържанпо друго обвиняване – за опасност с ликвидиране. В понеделник Районният съд в Стара Загора остави обвиняемия в ареста за непрекъснато.

Досега бяха открити две закани от Георгиев – на 24 и 25 юни 2023 година, за което той беше притеглен като обвинен. Според новите доказателства той е отправил закани към 18-годишната жена персонално и посредством мобилно приложение още четири пъти от април до 25 юни 2023 година За това му е повдигнато в допълнение обвиняване в границите на воденото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране.

„ Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Г.Г. персонално е било предявено обвиняване за това, че в интервала от началото на месец април 2023 година до 25.06.2023 година, в гр. Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, се заканил с ликвидиране на Д.М., и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му “, се оповестява на уеб страницата на районната прокуратура.

„ Според събраните нови доказателства заканите са отправени персонално към потърпевшото момиче и посредством мобилно приложение, като в тях се съдържат нападателни закани за разпра “, пишат още от държавното обвиняване.

Освен делото за закана за ликвидиране против Георгиев се води и друго – за причиняване на междинна телесна щета. Според прессъобщението на прокуратурата „ по двете каузи са събрани безапелационни доказателства, че Г.Г. е причинител на действията “. Те се базират на разпити на очевидци, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, конфискувани материални доказателства и биологичен материал и други.

Случаят провокира всеобщо публично отвращение и митинги в десетки градове в цялата страна. Парламентът прекъсна лятната си отмора, с цел да гласоподава по-тежки промени за отбрана от домашно принуждение в законодателството.

Вследствие на случая краткотрайният основен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на Георги Видев, зам.-ръководител на окръжната прокуратура в Стара Загора. Срещу него и Десислава Първанова, която е първият наблюдаващ прокурор по делото против Георгиев, стартира инспекция, която би трябвало да инспектира работата им две години обратно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР