Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 3 години

...
Районната прокуратура в Разград постигна ефективна присъда от 3 години
Коментари Харесай

Две ефективни присъди за измама наложи съда на лекар и управител на охранителна фирма

Районната прокуратура в Разград реализира ефикасна присъда от 3 години и 6 месеца за доктор Бранимир М. Съучастникът му Борис П., който се представял за правосъден заседател, бе наказан от състав на Разградския областен съд на 4 години и 6 месеца отнемане от независимост. С присъдата си правосъдният състав дефинира двамата наказани да изтърпяват ефикасните санкции при общ режим.

Д-р Бранимир М. бе приет за отговорен и по двете обвинявания на Районната прокуратура в Разград – за машинация, осъществена като продължавано закононарушение по член 209, алинея 1 и за подбудителство на експерт да даде погрешно умозаключение по здравна експертиза - закононарушение по член 293, алинея 1, по отношение на член 291, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Съдът призна за отговорен и съучастникът му Борис П. за машинация, при която се представял за длъжностно лице – правосъден заседател.

Осъденият доктор работел като хирург в хирургичното поделение на МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Разград. Вторият обвиняем – Борис П., бил шеф на охранителна компания от Кубрат.
Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на наказан, у който възбудили и поддържали подвеждане, че против 10 600 лв., които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на независимост и ще отсрочат изтърпяването на ефикасното наказване. При осъществяване на измамата за имотна полза подсъдимият Борис П. се представял за правосъден заседател, макар че през този интервал той не е бил вписан в листата със правосъдни заседатели на Разградския областен съд.

Въпреки дадените 10 600 лв. от бащата на наказания, доктор Бранимир М. отишъл в град Цар Калоян на 21 ноември 2014 година, където живеело фамилията на наказания Синан П. Пред татко му той декларирал, че е осъществен обзор и е уредено приемането на Синан в болничното заведение. След престоя в болничното заведение подсъдимият доктор заречен да го освободи за домашно лекуване, за което изискал още 5000 лв..

Бащата на наказания Синан П. обаче отказал да даде още пари и това е повода закононарушението да остане незавършено. Д-р Бранимир Б. е обвиняем и за подбудителство към закононарушение на експерт да даде погрешно умозаключение по назначената от Районна прокуратура в Разград съдебномедицинска експертиза. С нея трябвало да се откри здравословното положение на наказания Синан П. В диалози с вещото лице доктор Бранимир М. изискал да бъде вписана несъществуваща диагноза на наказания Синан П., с което той да избегне изтърпяване на наказването си в пандиза.

Срещу наказания доктор Бранимир М. се води и друго дело за машинация на негови пациенти, което е планувано за разглеждане на следващия ден, 19 септември 2017 година, в Разградския областен съд.
Днешната присъда на Разградския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в Разград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР