Районната прокуратура в Генерал Тошево внесе искания в съда за

...
Районната прокуратура в Генерал Тошево внесе искания в съда за
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска задържане под стража на украинци, минали незаконно границата

Районната прокуратура в Генерал Тошево внесе претенции в съда за задържане под стража на двама украинци, които имат и българско поданство, за нелегално прекосяване на държавната граница. Георгий М. /24 г./ и Владимир С. /59 г./ са арестувани от румънските управляващи на 7 юли в региона на село Четатя, оповестяват от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По-възрастният е показал документ за идентичност от Чехия, който е неистинен. Румънските управляващи са предали двамата мъже, минали нелегално държавната ни граница при 113-а гранична пирамида, на граничните управляващи в България.

Справка демонстрира, че Владимир С. е обвиняем за съзнателно ликвидиране, осъществено през 2018 година. Обвинителният акт против него е импортиран в съда от Софийската градска прокуратура. Поради здравословното му положение обвиненият е бил под домакински арест, показват от Апелативната прокуратура. Въпреки това Владимир С. е напуснал дома си. Той е осъждан и за ръководство на моторно транспортно средство под въздействието на над 1.2 промила алкохол.

Срещу 24-годишния Георгий М. се води дело за породена междинна телесна щета, осведомят от държавното обвиняване.

До държавната граница двамата украинци се придвижили с таксиметров автомобил. Преди това те пристигнали от София във Варна с рейс, а след това пътували до Добрич, където наели такси до граничното село Лозница. Пред проверяващите двамата развили версията, че желали да посетят резерват за диви животни в региона.

Двамата мъже са арестувани за период от 72 часа. Районният съд в Генерал Тошево на 10 юли ще се произнесе по настояванията на прокуратурата за установяване на непрекъснати ограничения за неотклонение на арестуваните. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР