Районната прокуратура в Габрово е повдигнала обвинения на тримата задържани

...
Районната прокуратура в Габрово е повдигнала обвинения на тримата задържани
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на ромите-биячи в Габрово

Районната прокуратура в Габрово е повдигнала обвинявания на тримата арестувани за побоя над продавач в магазин на улица „ Николаевска “, оповестиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

С разпореждане на Районна прокуратура – Габрово от 10 април 2019 година трите лица са арестувани за период от 72 часа. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинени лицата с букви Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години) за това, че на 7 април 2019 година в магазин „ 2+2 “ на ул. „ Николаевска “, действайки като причинители посредством нанасяне на голям брой удари с ръце и крайници в региона на главата, тялото и краката, предизвикали на продавач-консултанта с букви В. И. (от Габрово) лека телесна щета по хулигански подбуди.

След преценка на събраните по делото доказателства предвид на това, че същите сочат действителна заплаха обвинените да се укрият или да извършат закононарушение, защото са привлечени като обвинени за осъществено съзнателно закононарушение, откакто са осъждани за други закононарушения (Н.М. е осъждан за осъществено закононарушение по чл.198 от Наказателен кодекс, Й.А. е осъждан за осъществено закононарушение по чл.346 от Наказателен кодекс, П.А., е осъждан за осъществено закононарушение по чл.195 от НК), Районна прокуратура –Габрово ще направи искане пред районен съд – Габрово за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” на трите лица. Действията по следствието не престават под управлението на Прокуратурата.

Вчера няколкостотин души се събраха в центъра на града с цел да изразят възмущението си от нападението и побоя над служителя в магазин. След снощната ескалация на напрежението в Габрово, градът осъмна под полицейска обсада. Централният площад на града е цялостен с жандармерия. Очаква се идването и на спомагателни подкрепления, защото тази вечер се готви нов митинг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР