Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за насилие

...
Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно производство за насилие
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване за насилие в центъра за деца с увреждания в Габрово

Районната прокуратура в Габрово е образувала досъдебно произвеждане за принуждение над настанени в Центъра от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Габрово, съобщи организация " Фокус ".

В края на януари прокуратурата стартира инспекция в дома " Хризантема ", откакто спорове и разногласия сред личния състав в дома доведоха до издание на видеозаписи, които демонстрират физическа и вербална експанзия над деца в дома. Впоследствие бяха уволнени шефът на Агенцията за протекция на детето, шефът на дома в Габрово, а в центъра бяха изпратени обществени чиновници от други градове.

Сега прокуратурата е решила, че има задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. Държавното обвиняване показва, че са били изтезавани невръстен и малолетен от центъра, като осъщественото не съставлява по-тежко закононарушение.

Ще бъдат назначени експертизи, свързани с получени от децата телесни увреждания, както и за тяхното психическо положение и годността им да бъдат очевидци. В рамите на следствието ще се обясняват и дейностите на целия личен състав на дома, както и на длъжностните лица от община Габрово. Целта е да се откри дали са осъществявани и други закононарушения от хора отвън сниманите във видеоматериалите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР