Районната прокуратура - Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Районната прокуратура - Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Внесоха обвинителен акт срещу двама за нападение и побой над лекар в Монтана

Районната прокуратура - Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против двама обвинени – мъж на 38 година и жена на 36 година, които са привлечени към наказателна отговорност за нахлуване и побой над доктор, оповестиха от държавното обвиняване.

Двамата са упрекнати за причиняване на телесна щета на медицински експерт при и във връзка осъществяване на службата и функционалностите му и осъществяване на непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и с смелост.

На 24.12.2022 година обвинените били в с. Портитовци, област Монтана, със 17-годишния им наследник. Вечерта на младежа му прилошало, за което бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип го транспортирал до болница в Монтана.

Там той бил признат за обзор и консултация от лекарка. Тя открила, че положението му не постанова незабавна здравна помощ, а се касае за диагноза остра вирусна зараза и го насочила към Детското поделение на болничното заведение.

Обвиняемият на всеослушание изразил недоволството си от поставената диагноза и отправил упреци към медицинския експерт. Нанесъл на лекарката удар с ръка в региона на главата, хванал я за шията и я блъснал в стената на коридора. Пострадалата направила опит да прекрати нападението, като се отправила към изхода на отделението. Там била настигната от мъжа, който още веднъж й нанесъл удар. Забелязала протичащото се, в побоя се присъединила и обвинената.

След интервенция на очевидец на случая лекарката съумяла да влезе в служебното помещение и да затвори врата след себе си. Въпреки поставения на нея надпис, строго забраняващ влизането на външни лица, обвинената счупила с ръка стъкло на вратата и минала през нея.

Продължила с арогантното и смело държание, пробвала да нанесе удари на лекарката и да счупи друго стъкло, само че била изведена в коридора.

Медицински сестри се обадили за подпомагане от полицията и натиснали паник бутона.

В хода на досъдебно произвеждане е била направена съдебномедицинска експертиза, открила причиняване на травматични увреждания на потърпевшата лекарка - порезни рани, травма, кръвонасядане, охлузване и кръвоизлив. Според специалистите, по своята здравна и биологична характерност те съставляват лека телесна щета.

Извършена е била сложна видео-техническа и портретно-идентификационна експертиза на фрагментите от записи, конфискувани от охранителните камери в региона на местопроизшествието.

Предстои делото да продължи в съда, осведомят от прокуратурата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР