Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската

...
Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската
Коментари Харесай

РИК - Стара Загора отказа регистрация на листата на Демократична България

Районната изборна комисия в Стара Загора отхвърли да записва кандидатската листа за народните представители, препоръчана от коалиция " Демократична България – Обединение " за 27-ми избирателен регион - Старозагорски за идните парламентари избори на 14 ноември. Това гласи решение на Централната изборна комисия.

При предаването на документите, приемащите членове на РИК са открили, че предлагането за регистрация на кандидатската листа и пълномощното, което приносителят на документите би трябвало да даде, не са подписани ръчно, върху тях е сложена сигнатура, визуализираща електронно сключване.

РИК Стара Загора смята, че не са спазени условията на член 255, алинея 1, т.1 от Изборния кодекс и на Решение № 579-НС от 23.09.2021 година на ЦИК по отношение на регистрация на претендентите за народни представители за изборите на 14 ноември 2021 година Необходимите приложение и пълномощие на приносителите не са подписани от представляващите обединението лица - Христо Иванов и Ивайло Мирчев.
свързани новини66318на 13.09.2021
Решението е оповестено по реда на член 72, алинея 2 от Изборния кодекс и може да се апелира в тридневен период от оповестяването му пред ЦИК.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР