Районна прокуратура-Враца, Териториално отделение-Оряхово, приключи делото срещу Д.Г., обвинен за

...
Районна прокуратура-Враца, Териториално отделение-Оряхово, приключи делото срещу Д.Г., обвинен за
Коментари Харесай

Ефективни наказания за водачи на МПС за шофиране след употреба на наркотици и алкохол в селата Селановци, Борован и Бутан

Районна прокуратура-Враца, Териториално отделение-Оряхово, завърши делото против Д.Г., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 343б, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 28, алинея 1 о т Наказателен кодекс.

На 12.01.2022 година обвиненият Д.Г. управлявал лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции по ул. „ Скакуц “ в с. Селановци, област Враца.

По надлежния ред с химикотоксилогично проучване е било открито, че лидерът по време на шофиране е бил под въздействие на амфетамин и метамфетамин.

Д.Г. се е признал за отговорен за незаконното действие, осъществено от него в изискванията на повторност, откакто е бил наказан с влезнала в действие присъда. Между страните по делото е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ при „ общ “ режим на изтърпяване и отнемане от право да ръководи МПС за период до 1 година.

Обвиняемият К.С. от с. Борован, област Враца, ще изтърпява наказване от 3 месеца „ отнемане от независимост “ и ще заплати санкция в размер на 300 лв. за закононарушения по член 343б, алинея 2, вр. алинея 1; член 343в, алинея 2 и по член 345, алинея 2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Той е бил притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Бяла Слатина, за това, че 05.07.2021 година управлявал в селото си лек автомобил с централизация на алкохол 1,63 промила.

В хода на следствието е било изяснено, че лидерът не има удостоверение за ръководство на МПС и е осъден през м. ноември 2020 година по административен ред за шофиране без брошура. Освен това ръководената от него кола не е била записана по надлежния ред.

Делото против него е завършило с утвърдено от съда съглашение, с което той се е признал за отговорен за осъществените от него закононарушения.

Ефективно изтърпяване на наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца е наложено на Ц.В., упрекнат от Районна прокуратура-Враца, Териториално поделение – Козлодуй, за шофиране в нетрезво положение.

През нощта на 26.06.2022 година обвиненият управлявал лек автомобил в с. Бутан, област Враца, По надлежния ред е била открита централизация от 2,15 промила алкохол в кръвта на мъжа.

С утвърдено от съда съглашение сред страните по делото Ц.В. е лишен и от право да ръководи МПС за период от 9 месеца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР