Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Мездра, внесе за

...
Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Мездра, внесе за
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъж от Врачанско, отглеждал и употребявал наркотици

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Мездра, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против П.Ц. за осъществени от него пет закононарушения, квалифицирани по член 343б, алинея 3, вр. член 26, алинея 1; по член 343в, алинея 1, вр. член 26, алинея 1; член 345, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1; член 354а, алинея 3, т. 1, вр. член 26, алинея 1 и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс.
В интервала от 11 юни 2021 година до 1 юли 2021 година обвиненият П.Ц. управлявал лек автомобил „ Фолксваген “, след приложимост на наркотични субстанции. При тестване е било открито, че лидерът е под влияние на канабис, метадон и амфетамин. Това действие той направил в периода на изтърпяване на наказването „ отнемане от право за ръководство на МПС “, наложено му по административен ред с наказателно разпореждане. Освен това управляваният от него автомобил не бил регистриран по надлежния ред.
По делото са били събрани доказателства, че обвиненият неколкократно държал разнообразни наркотични субстанции – коноп и амфетамин. Такива са били открити и конфискувани от автомобил и от парцел в с. Кален, община Мездра. Общата им стойност възлиза 458.88 лв..
П.Ц. е бил притеглен в качеството на обвинен и за това, че засял и до 11.06.2021 година отглеждал 10 броя растения от рода на коноп (канабис). Събраната листна маса, със наличие на наркотично настоящ деен съставен елемент тетрахидроканабинол, е оценена на 253,14 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР