Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу съучастник в

...
Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу съучастник в
Коментари Харесай

Съучастник в телефонна измама отива на съд


Районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против съизвършител в телефонна машинация. Той е упрекнат за това, че на 27 декември 2017 година в Плевен, в съучастничество като съучастник с неустановено лице, като се показал за длъжностно лице, а точно, че е полицейски чиновник – Инспектор Николов от полицията, за да набави за себе си и за неустановено лице имотна полза, възбудил и поддържал у стара жена от Плевен подвеждане, че ще спомага при осъществяване на полицейска интервенция във връзка със залавяне на телефонни измамници и с това й предизвикал имотна щета в общ размер на 1 819 лв., /1000 лв. и златни накити/.

Обвиняемият не работел и не осъществил трудови приходи. В края на 2017 година, разгласил публикация в интернет, че си търси работа. Обадило му се непознато лице, което му предложило работа, която се състои в това да взема пакети с пари и полезности от посочени му адреси и обвиненият се съгласил да взе участие в телефонни измами.

На 27 декември 2017 година потърпевшата била застрашена по телефона, след което въведена в подвеждане, че спомага на полицейски чиновник за залавяне на телефонни измамници и изпълнявайки напътствията, изхвърлила през терасата торба с пари и златни украшения.

По това време обвиненият бил към този момент известен за протичащата сега телефонна машинация и се намирал в региона, в който живеела излъганата жена. През цялото време следил блока и терасата от отсрещния тротоар и следял дейности на дамата.

След като изхвърлила пакета през терасата на жилището си, обвиненият го взел и с управлявания от него автомобил, по напътствие на неустановеното по делото лице отпътувал за с. Волово, обл. Русе, където оставил плика, като задържал част от парите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР