Районна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство за причинена средна телесна повреда

...
Районна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство за причинена средна телесна повреда
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за инцидента с кавказката овчарка, нахапала 10-годишно дете

Районна прокуратура-Видин следи досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на дете, което е било нахапано от домашно куче - закононарушение по член 325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 13.01.2021 година, към 10,30 ч, на ул. “Виктор Юго “ във видинското село Тияновци, домашно куче, порода кавказка овчарка, нападнало и нахапало в региона на лявата ръка 10-годишната В.Б. Собственикът на кучето - 72-годишният Л.Т., който станал очевидец на случая, съумял да прибере кучето в двора си. После той оказал помощ на потърпевшото дете.

Вследствие на случая на В.Б. е породена междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на горен ляв крак, довела до трайно затрудняване на придвижването му. Според събраните досега доказателства кучето е било домашно отглеждано и е съумяло да излезе от двора на парцела през незатворена от притежателя му дворна врата.

По досъдебното произвеждане са осъществени оглед на местопрестъпление и разпити на очевидци, следва да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР