Районна прокуратура - Варна започна незабавна проверка за начина, по

...
Районна прокуратура - Варна започна незабавна проверка за начина, по
Коментари Харесай

Проверяват организацията на работа в старческия дом, в който загинаха 4 души при пожар

Районна прокуратура - Варна стартира незабавна инспекция за метода, по който е функционирал дома за възрастни хора във варненската околност " Сотира ", където през вчерашния ден при пожар.

Целта на инспекцията е да бъде изяснено дали са спазени всички нормативни условия за работа по даване на обществената услуга, по какъв начин е функционирало заведението, имала ли е компанията всички нужни лицензи за работа и в случай че не, то кой е позволил в дома за възрастни да бъдат настанявани хора и той да продължава да дава обществени услуги.
 Пламналият старешки дом край Варна се оказа без лиценз Обновена
Пламналият старешки дом край Варна се оказа без лиценз

В пожара починаха четирима души

Проверката стартира след самосезиране на прокуратурата след изказванията, че компанията - притежател на общественото заведение да прави сходна правнорегламентирана активност.

Разследването на аргументите за трагичния случай не престават под надзора на Окръжна прокуратура-Варна, с дейното присъединяване на чиновниците от полицията в града. Очакват се резултатите от назначените съдебно-медицински експертизи, следва да бъдат осъществени също пожаро-техническа, електро-техническа и други експертизи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР