Районна прокуратура-Свиленград наблюдава три бързи производства за държане на акцизни

...
Районна прокуратура-Свиленград наблюдава три бързи производства за държане на акцизни
Коментари Харесай

Обвиниха трима за контрабандни цигари

Районна прокуратура-Свиленград следи три бързи производства за държане на акцизни артикули без бандерол по отношение на 38-годишния Ц.Ц, 47-годишния М.С. и 55-годишния С.С. - закононарушение по член 234 алинея 1 от Наказателния кодекс.
На 28 септември 2017 година в гр. Свиленград, към 21,30 часа, чиновници на районно управление (на МВР) на МВР-Свиленград направили инспекция в помещение в региона на жп гарата, в което разкрили два сака с по 500 кутии цигари без акцизен бандерол, във всеки един от тях. Чантите били благосъстоятелност на М.С. и С.С. като двамата са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Спрямо тях са формирани две обособени бързи производства.  
Същия ден, към 23 часа, в гр. Свиленград, в региона на жп гарата, чиновници на Министерство на вътрешните работи разкрили сак с общо 360 кутии цигари без бандерол от една и съща марка и открили, че са благосъстоятелност на 38-годишния Ц.Ц. Спрямо него е формирано бързо произвеждане и е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.
Общият брой на откритите и конфискувани акцизни артикули без бандерол е 1360 кутии или 27 200 къса цигари.
По трите случая се правят процесуално-следствени дейности. Предстои Районна прокуратура-Свиленград да повдигне обвинявания по отношение на тримата мъже за държане на акцизни артикули без бандерол - закононарушение по член 234 алинея 1 от Наказателния кодекс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР