Районна прокуратура-Силистра ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 209,

...
Районна прокуратура-Силистра ръководи досъдебно производство за престъпление по чл. 209,
Коментари Харесай

РП-Силистра ръководи досъдебно производство за измама, при която потърпевша е възрастна жена

Районна прокуратура-Силистра управлява досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на машинация, при която пострадала е стара жена.

70-годишен мъж, взел сума пари от нея, е арестуван. Предстои той да бъде притеглен към наказателна отговорност и да бъде арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще упорства за задържането му под стража.

Потърпевшата била въведена в подвеждане от незнаен мъж, представящ се за полицейски чиновник. В телефонен диалог той я убедил да вземе присъединяване в акция по залавяне на причинители на телефонни измами. На 9 октомври 2022 година 76-годишната жена предоставила сумата от 5000 лв. на чужд, с който се срещнала на улицата.

Малко по-късно околните на дамата разбрали за случилото се и уведомили органите на реда за измамата. В резултат от неотложно подхванатите дейности по следствие на случая, още същия ден бил арестуван 70-годишен мъж, който изпълнявал ролята на пощальон в осъщественото закононарушение. Той не е прочут на органите на реда и не е осъждан.

Работата по следствието продължава под управлението и надзора на Силистренската районна прокуратура. Изяснява се съпричастността на други лица към незаконната активност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР