Районна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност за две

...
Районна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност за две
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на двама мъже за гората от марихуана край Шумен

Районна прокуратура - Шумен притегли към наказателна отговорност за две закононарушения двама мъже от града, засели и отглеждали растения от рода на конопа в нарушаване на закона и държали в себе си марихуана. На Т.Т. (32 г.) и П.В. (21 г.) са повдигнати обвиняване по член 354в, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. За първото закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост “ за период от 2 до 5 години и санкция от 5000 до 10 000 лв., а за второто – наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 до 6 години и санкция от 2000 до 10 000 лв., оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Престъпната си активност двамата обвинени развивали в гориста околност край шуменския квартал Мътница. В напоителен канал те построили оранжерия за развъждане на коноп и почнали да се занимават с незаконната активност взаимно. От мястото са конфискувани 49 растения марихуана в друг етап на напредък. При обиски в жилищата на двамата мъже също са открити и конфискувани количества суха тревиста маса – в дома на Т.Т. към 1 грам, а в дома на П.В. – 15 грама.

Под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Шумен работата по документиране и доказване на осъщественото закононарушение продължава. Назначени са разнообразни експертизи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР