Районна прокуратура - Самоков повдига две обвинения на двамата мъже,

...
Районна прокуратура - Самоков повдига две обвинения на двамата мъже,
Коментари Харесай

Повдигат две обвинения на мъжете, нападнали медици в Самоков


Районна прокуратура - Самоков повдига две обвинявания на двамата мъже, нападнали медици в Спешната помощ в Самоков. Това съобщи пред публицисти районният прокурор Марияна Танева.

До грозните подиуми се стига откакто 53-годишен мъж е докаран в тежко положение в незабавното в късния следобяд през вчерашния ден.Близките му упорстват той да бъде превозен в София, само че съгласно дежурния екип положението му не разрешава това. Медиците стартират да реанимират пациента, само че не съумяват. Дежурният доктор се пробва да изясни обстановката на околните.

Целият дежурен екип се заключва в прилежащо помещение, залоства врата с мебели. През това време околните на умрелия мъж щурмуват незабавното. Задържани са двамата синове на умрелия мъж.

По-рано синовете на умряли мъж отхвърлиха да са удряли медици и обявиха, че мъжете са умряли от лекарска немарливост.

Припомняме, че за нападението на Спешния център са арестувани синовете на умрелия. Те са предложили съглашение, в което признават виновността си, че са бутали медици.

Едното обвиняване е за безчинство, а другото за причиняване на лека телесна щета на длъжностно лице по време на осъществяване на служебните му отговорности.

По закон за обвиняванията се плануват по три и по пет години отнемане от независимост.

Двамата са арестувани са за 72 часа.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР