Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Ф.Й., на 42 г.

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Ф.Й., на 42 г.
Коментари Харесай

Пазарджиклия открадна в Кючука телефон за 1000 лева, продаде го за 150

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на Ф.Й., на 42 година Той е предаден на съд за това, че на 28.03.2022 година в Пловдив, при изискванията на рисков рецидив, е лишил непознати движими движимости – мобилен телефон на стойност 1000 лв., от владението на другиго с желание незаконно да ги присвои – закононарушение по член 196 ал.1 т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. член 29 алинея 1 от Наказателния кодекс.

Ф.Й. живеел в Пазарджик. На 28.03.2022  година той тръгнал за Пловдив с трен. Щом дошъл на гарата, решил да се разноски по улиците на града. Докато вървял по ул. " Димитър Талев “, забелязал, че вратата на един от магазините е отворена и в него няма хора. В същото време продавачката била до прилежащо помещение по работа. Ф.Й. се възползвал от нейното неявяване, тръгнал към касата и отворил един от шкафовете. От него лишил мобилен телефон, благосъстоятелност на продавачката, на стойност 1000 лв..

В същото време дамата се върнала в магазина, видяла Ф.Й. и го изгонила. Той тръгнал към квартал " Изгрев “. Влязъл в един от магазините и предложил на притежателя да купи телефона, като го излъгал, че имал потребност от пари, тъй като жена му щяла да влиза в болница. Ф.Й. получил 150 лв. за устройството. По-късно потърпевшата е подала сигнал в полицията за отнетия мобилен телефон. Ф.Й. е открит и арестуван. Той признал къде е продал отнетата движимост. Телефонът е предаден на проверяващите органи.

Обвиняемият Ф.Й. е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Той е осъждан. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР