Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми и задържа трима

...
Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми и задържа трима
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже, подпомагали незаконни мигранти от Афганистан

Районна прокуратура - Пловдив притегли като обвинени и задържа трима мъже за подкрепяне на мигранти да преминат нелегално през страната. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 20 юни към 9:35 часа на автомагистрала „ Тракия “ полицейски чиновници спрели за инспекция товарен автомобил „ Ситроен Джъмпер “. Те открили, че в товарния отсек на колата се намирали 21 чужденци – жители на Афганистан, без документи за идентичност, всички - мъже. Двама от тях били на възраст под 16 години. Малко по-късно на автомагистрала „ Тракия “, в региона на пътен възел „ Гелеменово “, бил спрян и лек автомобил, който се движел като пилотен. В него били открити съучастниците на водача на мигрантите.

Наказанията, които законът планува за това закононарушение, са от една до шест години отнемане от независимост и санкция от 5000 до 20 000 лв.. Превозните средства, употребени при осъществяване на закононарушението, ще бъдат отнети в интерес на страната, в случай че са принадлежали на причинителите или са им предоставени непринудено.

Тримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура - Пловдив да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях. Чуждите жители са настанени в Миграционен център.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР