Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем В.С., на 37 г., за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем В.С., на 37 г., за
Коментари Харесай

Задържаха мъж за измами на 36 лица с предлагане на надомна работа за изработка на играчки

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен В.С., на 37 година, за това, че в интервала от март 2021 година до декември 2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение и при рисков рецидив, за да набави за себе си имотна полза е възбудил и поддържал подвеждане у 36 лица от цялата страна, като ги е уверил, че ще им обезпечи надомна работа и с това им е предизвикал имотна щета – закононарушение по член 211 вр. член 209 алинея 1 вр. член 29 алинея 1 вр. член 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че обвиненият В.С. пускал разгласи в интернет за надомна работа – разработване на детски играчки. Той желал от поискалите да стартират работа при него да му изпратят сумата от 42 лв., равняваща се на цената на консумативите, които щял да изпрати. Пострадалите не ги получили, само че преди този момент били изпратили по посочена банкова сметка желаната сума.

В.С. е осъждан неведнъж за измами. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес, 15 февруари 2022 година, Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Подробности за случая бяха изнесени през днешния ден на брифинг на Районна прокуратура-Пловдив. В него участваха Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, и Димитър Костов, наблюдаващ прокурор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР