Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.Д., на 33 г., за

...
Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С.Д., на 33 г., за
Коментари Харесай

Задържаха за измами 33-годишен мъж, представял се за депутат, адвокат, съдия и посредник на партия

Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен С.Д., на 33 година, за това, че на неустановени дати през 2021 година и 2022 година в гр. Пловдив и в гр. Асеновград, при изискванията на продължавано закононарушение и за да набави за себе си имотна полза е възбудил и поддържал подвеждане у трима мъже и една жена, като им е предизвикал имуществени вреди в размер на общо 12 950 лв. – закононарушение по член 210, алинея 1, т. 5 вр., член 209, ал.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че С.Д. е правил измамите като се е представял за народен представител, юрист, арбитър, представител на религиозна организация и медиатор на политическа партия. Той употребявал няколко схеми. С.Д. обещавал, че може да узакони противозаконни постройки в разнообразни обитаеми места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били изгубили парцелите си посредством продажби от частен правосъден реализатор поради неплатени задължения, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе правосъдни каузи и ги завоюва. С.Д. получавал възнаграждение, само че не правил услугите.

На 12 юли 2022 година след подаден сигнал и осъществени оперативни мероприятия от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на МВР-Пловдив, С.Д. е бил арестуван в гр. Пловдив. При персонален обиск у него е била открита пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, само че с надпис „ национален ръководител “.

С.Д. е имал офис за съвещания в центъра на гр. Пловдив. Там приемал хора като се представял за медиатор на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при легализиране на постройки и други действия.

И сега по делото се правят дейни дейности по следствието. Обвиняемият С.Д. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. В този период следва да се реши за внасяне на искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР