Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 25-годишния Н.Б за подаване на

...
Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на 25-годишния Н.Б за подаване на
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на пастира, който вдигна на крак ПСС с фалшив сигнал за бедстващи туристи

Районна прокуратура-Пловдив повдигна обвиняване на 25-годишния Н.Б за подаване на подправен сигнал за бестващи туристи в планината.

Н.Б. бил нает на работа като овчар на стадо и живеел в дървена къща в местността „ Дюсчал “ в Стара планина. На 3 септември той звъннал от мобилен телефон, показал се с друго име и съобщил, че дружно със брачната половинка му, която била със строшен крайник, се намирали в скалиста околност сред хижа „ Равнец “ и връх Ботев . Твърдял, че се били изгубили и бедствали , което не отговаряло на истината.  

Незабавно е почнала издирвателна интервенция от планински спасители, която е траяла няколко дни. При извършено следствие от полицията открили, че подаденият сигнал от Н.С. е бил погрешен. Вчера Н.Б. е бил арестуван от органите на полицията. Той е осъждан .

Обвиняемият Н.С. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Предстои Районна прокуратура-Пловдив  да внесе в Районен съд-Карлово искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР