КИЕВ, Украйна (AP) — Украинското село Очеретине е разрушено от

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Украинското село Очеретине е разрушено от
Коментари Харесай

Кадри от дрон показват украинско село, разбито до руини, докато жителите бягат от руското настъпление

КИЕВ, Украйна (AP) — Украинското село Очеретине е разрушено от боеве, демонстрират фрагменти от дрон, получени от Асошиейтед прес. Селото е било цел за съветските сили в региона на Донецк в Източна Украйна.

Руските войски настъпват в региона, удряйки изтощените сили на Киев, лишени от муниции, с артилерия, дронове и бомби. Украинската войска призна, че руснаците са спечелили „ базова опора “ в Очеретине, където популацията е към 3000 души преди войната, само че споделя, че боевете не престават.

Жителите се блъскаха да бягат от селото, измежду тях и 98-годишна жена, която измина съвсем 10 километра (6 мили) сама предходната седмица, обута в чифт чехли и поддържана от бастун, до момента в който стигне украински фронтови линии.

В фрагментите не се вижда нито един човек и наподобява нито една постройка в Очеретине не е останала незасегната от боевете. Повечето къщи, жилищни блокове и други здания наподобяват развалени, непоправими, а доста къщи са смазани на купчини дърво и тухли. Фабрика в покрайнините също е с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР