Районна прокуратура-Монтана предаде на съд двама родители, обвинени в неполагане

...
Районна прокуратура-Монтана предаде на съд двама родители, обвинени в неполагане
Коментари Харесай

Предадоха на съд родители на шест деца за неполагане на грижи

Районна прокуратура-Монтана съобщи на съд двама родители, упрекнати в неполагане на задоволително грижи за шестте си деца- закононарушение по член 182, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 7 септември 2021 година в Отдел " Закрила на детето " при Дирекция " Социално подкрепяне " гр. Лом бил получен сигнал по отношение на неглижиране на потребностите на детето М.А. от страна на родителите К.Г. и А.А.

По случая била осъществена инспекция на адрес в село Крива бара от чиновниците на институцията. На мястото били открити сами и без родителска грижа пет малолетни деца, а шестото съумяло да избяга и не се намирало в парцела. По думите на децата родителите им били на работа.

Също по този начин в жилището липсвала хигиена, а децата имали занемарен външен тип. При осъществения оглед на едното от тях - М.А., били открити пострадвания по лицето и ръката. Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112.

Не след дълго в жилището се завърнали родителите, които още с идването си почнали да се държат жестоко със чиновниците от " Закрила на детето ", като отправили към тях закани и закани за разпра. Отказали и достъп на детето М.А. до медицински грижи.

След интервенция на органите на Министерство на вътрешните работи децата били изведени от жилището и настанени отвън фамилна среда.

По делото е направена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето получило разнообразни пострадвания по лицето, подувания в региона на китката и предмишницата. Рентгеновото проучване е открило данни за остарели увреждания, в това число строшаване на костите.

К.Г. и А.А. са привлечени към наказателна отговорност за това, че като родители оставили малолетните си деца без контрол и задоволително грижа, с което основали заплаха за тяхното физическо, духовно и морално развиване. На малолетната М.А. е била породена междинна телесна щета, довела до трайно усложнение в придвижването на ръката.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР