Районна прокуратура – Кюстендил предаде на съд седем души, обвинение

...
Районна прокуратура – Кюстендил предаде на съд седем души, обвинение
Коментари Харесай

7 от Гольовците отиват на съд

Районна прокуратура – Кюстендил съобщи на съд седем души, обвиняване в голям брой закононарушения, измежду които причиняване на телесна щета, нелегално държане на оръжие и безчинство.

Обвиняемите са от фамилия, известна с прозвището „ Гольовци “, живееща в ромския квартал „ Изток “ в Кюстендил. Между тях и друга такава фамилия – „ Ропотамци “, съществува дългогодишна омраза, обхванала съвсем всички от фамилията.

Екшънът сред двата клана се разигра на 30 септември 2017 година, когато няколко души от „ Ропотамци “ чествали рожден ден. Двама от тях пазарували в намиращ се наоколо магазин, само че на връщане били пресрещнати от лек автомобил. В него били техните съперници от другата фамилия, въоръжени с разнообразни предмети – тръби, бухалки, верига от моторен трион.

Без да бъдат провокирани, те нанесли удари както с тях, по този начин и с ръце и крайници по главата и тялото на единия от „ Ропотамци “. Успоредно с това нападателите отправяли закани, а единият от тях даже държал огнестрелно оръжие, с което създал изстрели. Пострадалите съумели да се измъкнат, а случката се разиграла пред няколко очевидци.

Междувременно участниците в спречкването съобщили на своите родственици за случилото се и членовете на двата клана се отправили към централната част на квартала. Според свидетелските показания „ Гольовци “ се държали нападателно, викали мощно и даже заплашвали инцидентни минувачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР