Районна прокуратура-Казанлък иска постоянен арест за 58-годишен мъж за телефонни

...
Районна прокуратура-Казанлък иска постоянен арест за 58-годишен мъж за телефонни
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за 58-годишен ало измамник

Районна прокуратура-Казанлък желае непрекъснат арест за 58-годишен мъж за телефонни измами.

Мъжът е притеглен като обвинен за това, че в интервала от 16 януари до 11 февруари тази година три пъти в съучастничество с други лица, се е представял за чиновник на Министерство на вътрешните работи и за доктор за машинация.

Обвиняемият П.П. е заблудил три лица. Измамил е 75-годишен мъж с 10 300 лева, 69-годишна жена с 4 400 лева и се опитал да вземе и 5 735 лева от друга стара жена.

Установено е, че съизвършител на обвинения П.П. се е обаждал по телефона на потърпевшите лица и се е представял за чиновник на Министерство на вътрешните работи или за доктор. Настоявал е очевидците да спомагат на полицията за залавянето на телефонни измамници, като в единия от случаите е изискал пари за слагане на ваксина срещу свински грип.

На 16 януари непознатият мъж позвънил на 75-годишния очевидец и му споделил, че се обажда следовател от Министерство на вътрешните работи и че в Казанлък има група измамници, от които би трябвало да се пази, заради което следва да продиктува мобилните номера на двата си телефона. След като затворил домашния си телефон, той бил набран по мобилния телефон.

На потърпевшия били дадени инструкции да подготви наличните си пари, като сумата от 10 300 лева да пусне през терасата, с цел да може П.П. да ги вземе.

На 11 февруари по същата скица била уверена 72-годишна свидетелка да изтегли спестяванията си от банка - 5 735 лева, която хвърлила парите през терасата, като те по-късно са били открити и конфискувани от обвинения.

При третия случаи потърпевша 69-годишна жена, на която непознатият мъж се показал за лекар Георгиев и декларирал, че щерка й е в болница, болна е от свински грип и са нужни средства за слагане на ваксина. В този миг по телефона се присъединила жена, която плачела и желала помощ. Представящият се за лекар, изискал от старата жена да изтегли налична парична сума в банка.

Свидетелката предала според напътствията сумата от 4 400 лв. персонално на обвинения П.П., който й декларирал: " Идвам от името на лекар Георгиев ".

До момента обвиненият е осъждан 11 пъти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР