Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделения-Димитровград привлече като обвиняем М.М., на

...
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделения-Димитровград привлече като обвиняем М.М., на
Коментари Харесай

Задържаха мъж за кражба на метални колооси за локомотиви

Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделения-Димитровград притегли като обвинен М.М., на 37 година,за това че в интервала 28.01. до 04.02.2022 година в гр. Димитровград, при изискванията на продължавано закононарушение и посредством потребление на автомобил и механически средства, лишил непознати движими движимости – 20 железни колооси за локомотиви и кофа за локомотив на стойност към 15 000 лв..

Вещите са благосъстоятелност на Локомотивно депо-Стара Загора, филиал Димитровград. Те са отнети без единодушието на притежателите с желание М.М. незаконно да ги присвои, като действието съставлява рисков рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 т.2 вр.чл.195 ал.1 т.4 вр.чл.194 ал.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че в края на месец януари 2022 година обвинения М.М отишъл в пункт за вторични първични материали и предложил огромно количество метал за пласиране. Със специфична автогондола той съумял да придвижи 20 железни колооси за локомотиви и кофа за локомотив в пункта. За предадените метали получил към 4000 лв.. Една част от парите били открити в него при задържането му от чиновници на РУ-Димитровград.

Към момента не престават да се извършат дейни дейности по следствието.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Хасково да внесе искане в Районен съд – Димитровград за взимане мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР