Районна прокуратура Бургас скочи срещу домашния арест на интернет измамника

...
Районна прокуратура Бургас скочи срещу домашния арест на интернет измамника
Коментари Харесай

Прокуратурата скочи срещу домашния арест на бургаския Спас, можел да мами и с телефон

Районна прокуратура Бургас скочи против домашния арест на интернет измамника Милен Стойчев от Бургас.

Държавното обвиняване е внесло митинг против определението на районния съд от 7 февруари, с което наложената мярка за неотклонение на бургаския " Спас " бе променена от " задържане под стража " в " домакински арест ".

38-годишният Милен Стойчев е упрекнат за това, че от януари, 2016г. до юни, 2017г. в Бургас се представял в обществените мрежи за хубавицата Мария Василева, която бедства в Гърция и няма пари да се върне в България.

Десетки българи, най-вече мъже, почнали да превеждат разнообразни суми в посочена от измамника банкова сметка. Преводите били от 20 до 220 евро, разкриха от полицията.

В час от претекстовете си за изменението на мярката за неотклонение съдът е показал, че компютърът, който Стойчев е употребявал за осъществяване на закононарушението е конфискуван, както и че обвиненият няма физически достъп до употребените по-рано банковите сметки.

От прокуратурата обаче акцентират, че съществуват задоволително други известни модерни средства за връзка в интернет като смарт телефони, а и не е невероятно обвиненият да се достави в дома си с каквото и да било техническо средство за работа с интернет.

38-годишният Стойчев е трайно незает, като средствата за издръжката му са генерирани от незаконната му активност, отбелязва държавното обвиняване.

То разяснява и изтеклия интервал на задържане на Стойчев, който е по-малко от 3 месеца, а законодателят е планувал оптимален интервал за задържане под стража за сходно тежко съзнателно закононарушение в размер от 8 месеца.

Това потвърждава, че обвиненият е арестуван под стража в рационални граници, стимулира се прокуратурата.

Протестът ще бъде прегледан в съвещание на Бургаския областен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР