Районна прокуратура - Бургас ръководи разследването по досъдебно производство, образувано

...
Районна прокуратура - Бургас ръководи разследването по досъдебно производство, образувано
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за случая с пребития шофьор на линейка в Бургас

Районна прокуратура - Бургас управлява следствието по досъдебно произвеждане, формирано за хулигански дейности, осъществени във връзка с лидер на кола за спешна помощ, който се е отзовал на повикване след пътен случай, при който е потърпевшо дете. Това оповестиха от пресслужбата на държавното обвиняване.

По случая са арестувани шестима мъже на възраст сред 26 и 43 години. Инцидентът е станал на пътя сред Руен и Ябълчево ден преди Великден. Водачът на колата за спешна помощ е реагирал на сигнал за пътен случай сред лек автомобил и каруца, в която имало осемгодишно дете, получило пострадвания. При медицинския обзор, осъществяван от страна на чиновници на “Спешна помощ “ - Руен, майката на потърпевшото дете - 32-годишна жена, почнала да крещи и да се държи нападателно. Жената била подкрепена от нейни близки във очевидно нетрезво положение. Заедно те нападали водача на колата за спешна помощ, като му нанесли удари с юмруци по лицето и цялото тяло.

От Районната прокуратура в Бургас осведомиха, че закононарушението е квалифицирано по член 325, ал.1 от Наказателен кодекс. По досъдебното произвеждане са разпитани очевидци, измежду които и самият потърпевш. Иззети са видеозаписи, които да спомогнат чиновниците на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас да открият причинителите на действието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предстои да бъде осъществена и здравна експертиза, чието умозаключение да откри съответните пострадвания на потърпевшия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР