Районна прокуратура - Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпления

...
Районна прокуратура - Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпления
Коментари Харесай

Братя пребиха баща пред детето му

Районна прокуратура - Ботевград следи досъдебно произвеждане, формирано за закононарушения по член 325.

С постановления на наблюдаващия прокурор в качеството на обвинени са привлечени двама  братя - на 18 години и на 25 години, от гр. Ботевград.

Двамата са привлечени за това, че към 17,00 ч. на 14.08.2023 година в градския парк в гр. Ботевград в съучастничество направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Те нанесли побой на потърпевшия и му отправили закана с ликвидиране.

Установено е, че действието е съпроводено с извънреден цинизъм и смелост, като е осъществено на обществено място, в светлата част на деня, пред голям брой жители. Сред тях имало и малолетни лица, в това число и детето на потърпевшия мъж.

Обвиняемите не са осъждани.

В хода на следствието са разпитани очевидци, приобщени са записи от охранителна камера, като следва назначение на видеотехническа експертиза. Извършено е различаване на лицата от потърпевшия.

От приобщените по досъдебното произвеждане медицински документи е открито, че нанесената телесна щета съставлява „ краткотрайно разстройство, неопасно за живота на потърпевшия “. В тази връзка ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза.

Веднага след предявяване на обвиняванията на двамата обвинени те ще бъдат арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа. Предстои внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Разследването продължава, оповестиха от прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР