Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняема за купуване

...
Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняема за купуване
Коментари Харесай

Съдят обвиняема за купуване на гласове в Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград съобщи на съд обвинена за пазаруване на гласове преди изборите за общински съветници и кметове.

През септември 2019 година тя предложила на трима от сътрудниците си по 50 лв. за склоняване да упражнят изборното право на изборите за общински съветници и кметове, планувани за 27 октомври в интерес на избран претендент. За задачата те трябвало да й дават имената си и ЕГН. На въпроса им какъв брой гласа са нужни за избирането на съответното лице, дамата показала - 250.

Управителят на сдружението изразила недоволството си от сходни оферти, а сътрудниците на дамата не се съгласили да дават персоналните си данни и да получат имотна полза за гласоподаване в интерес на избран претендент за общински консултант в община Благоевград.

Бил подаден сигнал до Централна изборна комисия, станал мотив за осъществяване на инспекция и формиране на наказателно произвеждане.

След извършено досъдебно произвеждане и импортиран в съда обвинителен акт, следва насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР