Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа

...
Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа
Коментари Харесай

Прокуратурата привлече като обвиняем 12-класник от Селскостопанската гимназия в Садово за побой над учител

Районна прокуратура-Асеновград притегли като обвинен по бързо произвеждане и задържа 17-годишния ром Атанас Георгиев за безчинство и нанасяне на лека телесна щета с дървен прът на учителя по британски език в Професионалната Селскостопанска гимназия в град Садово Антон Велков.

Към момента са повдигнати обвинявания на ученика от 12-и клас за безчинство, осъществено с особена смелост и цинизъм, и за нанасяне на лека телесна щета на преподавател – закононарушения по член 325, ал.2, вр. алинея 1 вр. член 63, алинея 1, т.4 от Наказателен кодекс и член 131, ал.2, т.3 вр. член 130, алинея 1, вр. член 63, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс.

В хода на следствието е открито, че точно Атанас Георгиев е причинител на посочените незаконни похищения. Обвиняемият Атанас Георгиев е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като следва да бъде преценено дали ще бъде импортирано искане в Районен съд – Асеновград за взимане по отношение на него на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследващите от районно управление (на МВР) на МВР-Асеновград са направили разпити на откритите по делото очевидци, назначени са съдебно-медицинска експертиза на потърпевшия преподавател Антон Велков и съдебно-психиатрична експертиза на обвинения малолетен ром. С протокол за непринудено предаване по делото като материално доказателство е привързан дървен прът, с който обвиненият Атанас Георгиев е нанесъл удар на потърпевшия. Делото ще бъде завършено в законноустановения период за осъществяване на бързо произвеждане, заявиха от Районната прокуратура в Асеновград.

От държавното обвиняване прецизираха, че към този момент не са повдигнати обвинявания на останалите двама съучастници на Атанас Георгиев – Васил Георгиев и Емил Янев.

Първоначалната информация бе, че те също са взели участие в побоя, нанесен във вторник малко преди 12 часа на учителя по британски език Антон Велков в един от кабинетите на Професионалната селскостопанска гимназия в Садово, и също са му нанасяли удари с юмруци по главата. Преподавателят по езика на Шекспир си навлякъл гнева на мургавите гамени, откакто се притекъл на помощ на своя колежка, на които триото „ възпитаници ” пречели да организира обикновено занятия.

Свидетели на грозните подиуми, разиграли се още на третия ден от началото на новата образователна година, станали и част от учениците. Някои от тях настояват, че с цел да озапти развилнелия се Атанас, учителят го хванал за врата и най-вероятно тъкмо това е отприщило експанзията на циганина младеж да грабне кола и да пребие с него преподавателя си по британски. Колежката на Антон Велков пък си навлякъл гнева на хулиганите с почтената си забележка да не подвигат звук в коридора и да не отварят безсистемно вратите на класните стаи, където останалите учат.

През идната седмица педагогическият съвет в Професионалната селскостопанска гимназия в град Садово ще се събере на свое съвещание, с цел да изключи 12-класника Атанас Георгиев и да реши ориста на останалите бабаити от горните часове, които пречат на естественото протичане на образователните часове. Според шефа на учредената преди 134 години Селскостопанска гимназия Димитър Йорданов подобен сериозен случай в никакъв случай до момента не се е случвал в учебното заведение в Садово, в което той преподава към този момент повече от 30 години. Близо 90% от възпитаниците на гимназията са от ромски генезис.

Учителят по британски език Антон Велков е с хематом на челото, с комоцио и световъртеж след нанесените му удари с прът по главата. В момента той е в болнични, извадил си е здравно и има огромна възможност да заведе правосъден иск за нанесени му морални вреди и телесна щета против побойника ром. След като битият преподавател бъде разпитан в следствието, ще стане ясно дали има забъркани и други възпитаници в побоя с изключение на арестуваните трима, заяви районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

След приключване на 24-часовия полицейски арест двамата „ ятаци ” на Атанас Георгиев са освободени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР