Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, привлече в

...
Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Козлодуй, привлече в
Коментари Харесай

Районна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняем и задържа извършителя на грабеж над възрастен мъж в с. Бутан

Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение – Козлодуй, притегли в качеството на обвинен 40-годишния С.А. по досъдебно произвеждане за обир, закана с ликвидиране и причиняване на гибел на гръбначно животно. Деянията са квалифицирани по член 198, алинея 1; по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 и по член 325б, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С.А. е открит в хода извършеното следствие като причинителят на закононарушенията.

През нощта на 11.12.2022 година 76-годишният С.С. бил атакуван в дома си в с. Бутан, община Козлодуй. Били му нанесени удари в региона на лицето и тялото, ритници с крайник, отправени закани с ликвидиране, в случай че подаде сигнал в полицията. От потърпевшия били отнети документи, мобилен телефон, парична сума в размер на 60 лв. и други движимости.

В нощта на грабежа С.А. показал свирепост към кучето на С.С., порода ротвайлер, като го умъртвил посредством удушаване.

По делото са събрани данни, че обвиненият е осъждан с влезнали в законна мощ четири неоправдателни присъди. Престъпленията, за които е притеглен към наказателна отговорност, са осъществени от него в изпитателния период на последното му наказание. От приложена по делото информация е видно, че той е престъпно проявен, незает е, злоупотребява с алкохол, демонстрира експанзия, постоянно пътува в чужбина.

При изискванията на необходимост е осъществено претършуване и изземване в населяваното от С.А. жилище, като са открити движимости, относими към предмета на следствие.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Внесено е в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР