Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 216

...
Районна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство по чл. 216
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Варна ръководи досъдебно производство във връзка стрелба по прозореца на варненец

Районна прокуратура – Варна управлява досъдебно произвеждане по член 216 от Наказателен кодекс във връзка със случай на нанесена материална вреда по дома на възрастен мъж., а на 10 февруари потърпевшият е подал сигнал за него. Незабавно по случая е стартирано следствие в ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Според събраните все още данни, по стъклопакет на прозорец в жилището на 76-годишният пострадал е нанесена материална вреда, изразяваща се в цепнатина с кръгла форма без строшаване или навлизане на предмет в жилището. Няма потърпевши хора.

Изясняват се обстоятелствата и събитията към случилото се. По данни на потърпевшия, той се намирал в спор с стара жена, живуща в отсрещния блок. Установява се съпричастността към случая на посочени от възрастния мъж лица.

Работата по следствието, която се правят под управлението и надзора на Районна прокуратура – Варна, продължава и все още с разпити на очевидци, разбор на видеозаписи от охранителни камери и други процесуални дейности.

Потърпевшият Иван Илиев описа, че в четвъртък вечерта, до момента в който седял пред компютъра, чул мощен тропот, а на сутринта е разкрил, че по прозореца има следи от пукотевица с оръжие. Прегледал е записите от охранителните камери, на които е видял, че на балкона на отсрещния блок излиза мъж, който стреля с пушка.

По думите му изстрелът е пристигнал от съседи в отсрещния блок, които имат и предходни прояви на тормоз и експанзия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР