Районна прокуратура – Търговище ръководи 11 бързи полицейски производства по

...
Районна прокуратура – Търговище ръководи 11 бързи полицейски производства по
Коментари Харесай

Задържаха 11 млади афганистанци край Търговище, отказали да дават обяснения

Районна прокуратура – Търговище управлява 11 бързи полицейски производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс във връзка със арестувана група от 11 непознати жители, минали без позволение границата на Република България, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Вчера заран, в землището на село Бистра, обл. Търговище, са арестувани 11 мъже – непознати жители, самоопределящи се като афганистанци. Участниците в групата нямат документи за идентичност. Двама от тях са декларирали, че са на 16 и на 17 години, а останалите са декларирали възраст сред 18 и 24 години. Те са минали незаконно държавната ни границата на неустановено все още място, като са отказали да дават пояснения.

Работата по формираните бързи производства продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура – Търговище. На чужденците са повдигнати обвинявания и следва Районния съд в града да насрочи съвещания по делата. Всички те ще останат в ареста за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ делата прокурор с оглед довеждането им пред съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР