Районна прокуратура – Стара Загора повдигна обвинение спрямо Д.К., на

...
Районна прокуратура – Стара Загора повдигна обвинение спрямо Д.К., на
Коментари Харесай

Задържаха шофьор, причинил катастрофа след употреба на алкохол и наркотици, при която е пострадало дете на 14 години

Районна прокуратура – Стара Загора повдигна обвиняване по отношение на Д.К., на 57 година, за това, че на 11 ноември 2022 година в с. Бузовград, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, на ул. “Христо Ботев “, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка “Опел Астра “, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закана за придвижване по пътищата, както следва – член 5, алинея 2, т. 1, алинея 3, т. 1, член 20, алинея 2 и член 123, алинея 1, т. 2, б. “а “, „ б “ и „ е “, и по несъобразителност е причинил  междинна телесна  щета на И.С., на 14 година

Деянието е осъществено в пияно положение, с централизация на алкохол от 1.38 промила и след приложимост на наркотично вещество – метамфетамин, открити с механически средства. Д.К. е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по член 343, алинея 3, б. ”а ” във вр. с член 343, алинея 1, б. ”б ” във вр. с член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс.          

Обвиняемия Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения Д.К.

Под управлението на Районна прокуратура-Стара Загора се организира интензивно следствие за установявате на цялата фактическа конюнктура по случая и доказване виновността на обвиненото лице.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР