Районна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 48-годишен мъж

...
Районна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 48-годишен мъж
Коментари Харесай

РП – Силистра привлече към наказателна отговорност за грабеж 48-годишен мъж

Районна прокуратура – Силистра притегли към наказателна отговорност 48-годишен мъж от града за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Той е упрекнат за това, че е направил обир на пари от стара жена, откакто използвал за това мощ.

Около 14:00 часа на 11 октомври 2022 година, до момента в който стои на скамейка в центъра на Силистра, 77-годишна жена били заговорена от чужд мъж. Изведнъж той сграбчил чантата й и направил опит да я издърпа от ръцете й. Не съумял, само че не се отказал и стиснал дамата за ръцете, с цел да я накара да пусне чантата, ритнал я в глезена. Тъй като още веднъж нямал триумф с опита си да вземе чантата на пострадалата, бръкнал в джоба на дрехата й и лишил сума пари, прибрани там. В това време, очевидци на протичащото се се намесили. Мъжът се отдръпнал и побягнал.

Подаден бил сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра. Незабавно на мястото бил изпратен полицейски екип. Малко след похищението 48-годишният С.Т. бил открит и арестуван.

С разпореждане на наблюдаващ случая прокурор мъжът С.Т. е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои настояването за налагане на най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на него да бъде импортирано за разглеждане. Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Силистра.

Информация по случая даде новоизбраният началник на Окръжна прокуратура – Силистра областен прокурор Ивелин Чафаланов, който се срещна с представители на средствата за всеобщо осведомление в града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР