Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, разследва незаконно

...
Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, разследва незаконно
Коментари Харесай

Прокуратурата в Самоков разследва случая с мигрантите, открити в заключен бус на АМ „Тракия“

Районна прокуратура – Самоков, Териториално поделение – Ихтиман, проверява нелегално транспортиране на мигранти по автомагистрала „ Тракия “, оповестиха от пресцентъра на районната прокуратура.

След 09:00 ч. през днешния ден е получен сигнал в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в София за зарязан микробус на автомагистрала „ Тракия “ в региона на град Костенец в посока към столицата.

На място е изпратен автопатрул , като полицейските чиновници са разрушили вратата на транспортното средство. В него са открити 28 задгранични жители без документи за идентичност. 

Към местопроизшествието са изпратени медицински екипи. 18 от мигрантите са превозени до болнични заведения в София и Пазарджик за оказване на лекарска помощ, с оглед влошеното им здравословно положение. След осъществен обзор част от тях са освободени.

От Центъра за незабавна здравна помощ - София, оповестиха за Българска телеграфна агенция, че в болница „ Св. Анна “ са настанени трима души, както и в болница „ Пирогов “. По двама души са настанени в ИСУЛ, МВР-болница, Военно здравна академия и УМБАЛ „ Александровска “. Четирима са признати в лечебно заведение в Пазарджик.

По същото време тази заран наоколо до местопроизшествието на автомагистрала „ Тракия “е открит и лек автомобил, марка „ Рено “, пренасящ други четиринадесет души без документи за идентичност. Водачът на транспортното средство – жител на Италия, е арестуван място.

Продължават дейни дейности по следствието по двете досъдебни производства. След разпити пред арбитър мигрантите ще бъдат предадени на дирекция „ Миграция “ към Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР