Районенсъд –Русепризна за виновна 38-годишната В. Й. в това, че

...
Районенсъд –Русепризна за виновна 38-годишната В. Й. в това, че
Коментари Харесай

Районен съд – Русе осъди подсъдима, шофирала след употреба на алкохол

Районенсъд –Русепризна за отговорна 38-годишната В. Й. в това, че управлявала МПС с централизация на алкохол в кръвта 2,93 на хиляда.

През нощта на 26/27.07.2021 година подсъдимата използвала алкохол. Въпреки това, карала „ Мерцедес А 180 “ и към 3 ч. била спряна от полицейски чиновници на ул. „ Янтра “ в гр. Русе. По време на инспекцията органите на реда доловили аромат на алкохол, заради което поискали да я тестват с „ Алкотест Дрегер “. Жената отказвала да даде годна проба от издишван въздух и се държала надменно. Бил й формиран акт и ваучър за здравно проучване. Полицейските чиновници я съпроводили до УМБАЛ „ Канев “, където в 3,40 ч. дала кръвна проба. Изготвената след това химическа експертиза открила, че концентрацията на алкохол в кръвта на В. Й. в този час е била 2,93 на хиляда.

Още в разпоредителното съвещание подсъдимата призна виновността си и изиска делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. Районен съд – Русе почете това искане и й дефинира наказване отнемане от независимост в размер на 2 години, което понижи с една трета и й наложи отнемане от независимост за 1 година и 4 месеца с 3-годишен изпитателен период, санкция в размер на 750 лева и отнемане от право да ръководи МПС за период от 2 години.

Присъдата може да се апелира и стачкува в15-дневен период предОкръженсъд - гр.Русе.

Съгласно член 16 от Наказателно-процесуален кодекс подсъдимият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.

Чл. 343б. от Наказателен кодекс: Който ръководи моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, открито по надлежния ред, се санкционира с отнемане от независимост от една до три години и с санкция от двеста до хиляда лв..

Чл. 343г. от Наказателен кодекс: Във всички случаи на член 343, 343а, 343б и 343в, алинея 1 съдът постановява и отнемане от право по член 37, алинея 1, точка 7 (лишаване от право да се упражнява избрана специалност или дейност)
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР