Районен съд - Варна осъди 30-годишен мъж за кражба на

...
Районен съд - Варна осъди 30-годишен мъж за кражба на
Коментари Харесай

Осъдиха условно 30-годишен мъж за кражба на инструменти от барака във Варна

Районен съд - Варна осъди 30-годишен мъж за кражба на принадлежности, оповестяват от правосъдната институция.

Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия и съкращаване с 1/3 на наложеното наказване. Така за осъществената кражба, съдът осъди 30-годишния обвиняем на 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Кражбата е осъществена на 31 май предходната година в село Каменар, от тухлена сграда в двора на частен парцел. Престъплението е осъществено посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел. Бараката се употребила от притежателя й като склад за принадлежности и за предпазване на разнообразни аварийни елементи и такъми. Сред отнетото от подсъдимия имущество били голям брой свредла, железно менгеме, шублер, водопроводни и машинни елементи. Откраднатите движимости, на обща стойност за близо 1800 лв., подсъдимият продал още същия ден против 20 лв. на трето лице, което след това предало непринудено на потърпевшия притежател всички инкриминирани движимости.

30-годишният мъж е неосъждан до момента. В негова тежест са направените по делото разходи. Присъдата Районен съд – Варна предстои на обжалване в 15-дневен период пред ВОС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР