Районен съд-Търговище наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Районен съд-Търговище наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, обвинен за грабеж на златни накити и мобилен телефон от възрастна жена

Районен съд-Търговище наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 43-годишния К.Г. след искане на районната прокуратура в града. Мъжът е притеглен като обвинен за това, че лишил непознати движимости с желанието незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ и опасност – закононарушение по член 198, алинея 1, от Наказателен кодекс, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години.

На 24 юни 2022 година, 43-годишният мъж влезнал в дома на самотноживуща жена в село Божурка, обл. Търговище. Заплашил я, нанесъл й побой и я ограбил. К.Г. взел от вкъщи й златни украшения и мобилен телефон, след което си тръгнал. Жената била настанена в болнично заведение с разнообразни контузии без заплаха за живота.

С разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Търговище обвиненият е бил арестуван за период до 72 часа. Към сегашния миг той към този момент е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Мъжът е прочут на органите на реда и неведнъж е осъждан.

Определението на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Окръжен съд–Търговище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР