Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнатото между защитата на
Коментари Харесай

Осъдиха насилник от Монтанско, пребил и ограбил бившата си жена

Районен съд – Лом утвърди съглашение, постигнатото сред отбраната на обвинения В. И. Д. и Районна прокуратура – Монтана за наказване 2 години „ Лишаване от независимост “ с 5 години изпитателен период за осъществени от него 4 закононарушения в условия на домашно принуждение. На 23 декември 2020 година в село Разград, област Монтана, В. И. Д. - 42 годишен, със приблизително обучение, незает, осъждан, влезнал със мощ в жилището на Д. Р., с която живели 17 години дружно и имат две деца, само че преди време се разделили. Бившият брачен партньор блъскал по вратата и крещял с нож в ръка „ Отвори! Ще те убия! Ще те заколя! “. С удари с ръце и с нож той предизвикал на някогашната си брачна половинка леки телесни повреди - контузия на лицето и порезни рани на ръката, а преди да си тръгне лишил със мощ от нея два телефона – марки „ Huawei “ и „ Samsung “, на обща стойност 346 лв.. Пред съда обвиненият се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за четири санкции:
- За закана с ликвидиране - „ Пробация “ със наложителна регистрация по сегашен адрес и наложителни периодически срещи с пробационен служащ за период от 8 месеца.
- За нарушение неприкосновеността на непознато жилище наказване 10 месеца „ Лишаване от независимост “, изтърпяването на което се отсрочва с 3 години изпитателен период.
- За породената лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение „ Пробация “ със наложителна регистрация по сегашен адрес и наложителни периодически срещи с пробационен служащ за
8 месеца.
- За осъществения обир - 2 години „ Лишаване от независимост “, изтърпяването на които се отсрочва с изпитателен период от 5 години.
Районен съд – Лом дефинира на подсъдимия В. И. Д. едно общо наказване - най-тежкото от четирите наложени, 2 години „ Лишаване от независимост “, отсрочени с изпитателен период от 5 години.
Подсъдимият В. И. Д. би трябвало да заплати по сметката на ОД на МВР-Монтана 936 лв. - разходи за направени по делото правосъдни експертизи.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР