Районен съд - Дупница наложи наказание лишаване от свобода“ за

...
Районен съд - Дупница наложи наказание лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

РС – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ на купувач на гласове

Районен съд - Дупница наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца, което да се търпи при първичен „ общ “ режим, във връзка с обвиняем от гр. Сапарева баня, който се призна за отговорен за закононарушения срещу политическите права на жителите. Съдът, под председателството на арбитър Маргарита Алексиева, утвърди, след направени допълнения съглашението реализирано сред Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница и отбраната.
Обвиняемият Кирил М. се признава за отговорен в това, че за интервала от 20. 03. 2023 година до 27. 03. 2023 година в град Сапарева баня, в изискванията на продължавано закононарушение, с две действия, които реализират поотделно състава на едно и също закононарушение, предложил даването на имотна полза на: С. С. от град Сапарева баня – парична сума (50 лева) и на В. К. от град Сапарева баня – закупуване на по-евтини авточасти, за да ги склони да упражнят изборното си право на изборите на 02. 04. 2023 година за народни представители в интерес на избрана политическа партия – закононарушение по член 167, алинея 2, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Съдът наложи на обвинения и наказване „ Лишаване от право да заема избрана социална служба “ за период от 8 месеца. От наложените санкции следва да се приспадне времето, през което Кирил М. е бил арестуван за 24 часа по ЗМВР, 72 часа от прокурора и с мярка за неотклонение „ Домашен арест “, считано от 30. 03. 2023 година Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Деянието, за което бе утвърдено актуалното съглашение е осъществено за интервала от 20. 03. 2023 година до 27. 03. 2023 година, т. е. в изпитателния период на осъждането на Кирил М. с влезнало в действие на 27. 10. 2022 година съглашение по НОХД на Районен съд – Чепеларе, с което му е наложено наказване,, отнемане от независимост “ за период от 6 месеца, което на осн. член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс е отсрочено за период от 3 години. Районен съд – Дупница дефинира: привежда в осъществяване наложеното на Кирил М. от Районен съд – Чепеларе наказване,, отнемане от независимост “ за период от 6 месеца, при първичен режим на изтърпяване,, общ “. Определението предстои на обжалване и митинг пред Окръжен съд – Кюстендил.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР